Explenatórius és közösségépítő újságírás

Beújított egy bölcsit a szombathelyi börtön

ankor | 2024.04.22. | Belföld

A büntetés-végrehajtási szervezet újabb családbarát intézkedéssel bővítette a palettáját, amikor megnyitotta első munkahelyi bölcsődéjét – áll a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának közleményében.

A Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkahelyi bölcsődéjében a gyermekek modern, színes környezetben, szeretetteljes légkörben és biztonságban tölthetik a napjaikat, amíg szüleik szolgálati feladataikat teljesítik.

Az intézmény – becenevén: Böri Bölcsi – a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén, de a fogvatartotti részlegektől teljesen elkülönülő, használaton kívüli épületrészben kapott helyet, amelynek felújítását többségében fogvatartotti munkáltatással végezte el a börtön. A közel egy évig tartó munkálatok során összesen 57 fogvatartott több mint 23 ezer munkaórában dolgozott a szombathelyi büntetés-végrehajtási intézet munkatársainak irányításával.

A mintegy 290 m2 alapterületű bölcsőde 4 csoportszobával, öltözőhelyiséggel, mosdóval és egy 600 m2-es, modern kültéri játékokkal felszerelt udvarral rendelkezik. Az épület felújítását követően az intézmény a kollégák példaértékű összefogásával még szebbé vált: a csoportszobákat modern, biztonságos bútorokkal és játékokkal rendezték be, de a falra festett mese- és állatfigurák is az intézet egyik dolgozójának kreativitását és kézügyességét dicsérik.

A Böri Bölcsiben összesen 32 gyermeket tudnak fogadni. A kicsikre szakképzett kisgyermeknevelők és dajkák vigyáznak, akik szintén a büntetés-végrehajtási intézet munkavállalói. A bölcsőde maximálisan igazodik a dolgozók munkarendjéhez úgy, hogy a korán kezdők és a későn távozók gyermekeinek is biztosított legyen az elhelyezése.

Forrás: Szombathelyi Országos Büntetés-Végrehajtási Intézet

“A szombathelyi börtön az ország talán legcsaládbarátabb munkahelye, mivel kollégáink gyermekeire a börtön saját bölcsődéjében vigyáznak, amíg szüleik elvégezik a szolgálati feladataikat. 2010-től április 21. a bölcsődék napja!” – áll a közleményben.

Forrás: https://bv.gov.hu/hu/intezetek/szombathely/hirek/8094